Amsterdam Queens – fotografie expositie

 • 28-07-2018 tot en met 05-08-2018

  Bekijk tijdens Pride Amsterdam (28 juli t/m 5 augustus) in Tassenmuseum Hendrikje de fotoserie ‘ Amsterdam Queens ’ van fotograaf Pim van der Zwaan. Deze serie is samengesteld uit de foto’s die hij de afgelopen 10 jaar maakte tijdens  de Hartjesdagen op de Zeedijk, de Pride en Canal Parade in Amsterdam.

   

  Van Der Zwaan is gefascineerd door mensen in al hun verschijningsvormen en hoedanigheden. Hij wil dichtbij de mensen komen en tot hen doordringen. Wie zijn zij en  wat beweegt hen? Dat zijn vragen die Van der Zwaan bezig houden.

   

  “In de travestie-portretten zoek ik naar de vrouwelijkheid binnen de mannelijkheid.”

  -Pim van der Zwaan

   

  Het zoeken naar de ware persoon probeert hij tot uitdrukking te brengen in zijn foto’s. Geen detail mag verloren gaan in zijn close-ups. Niet alleen gezichten, maar ook benen en vooral schoenen maken het beeld van hun alter ego’s compleet.

   

  Pride Amsterdam foto expo - Amsterdam Queens | Tassenmuseum Hendrikje

   

  Over Pim van der Zwaan

  Pim van der Zwaan fotografeert vanaf zijn tiende jaar. Op dat moment krijgt hij een camera van zijn vader.  Van der Zwaan is gefascineerd door mensen in al hun verschijningsvormen en hoedanigheden. Hij wil dichtbij komen en tot hen doordringen. Wie zijn zij en  wat beweegt hen?

   

  Naast het recente fotoboek “Amsterdam Crossdressing” zag in 2011 het boek “The Art of Doublebass Making” het daglicht. Daarnaast heeft Van der Zwaan zich als professioneel musicus, hij is contrabassist, gespecialiseerd in theater- en muziekfotografie. Ook in deze fotografie spelen details een grote rol.

   

  Meer doen tijdens Pride Amsterdam? Geniet van 28 juli t/m 5 augustus van een extravagante High Tea in een van de authentieke 17de-eeuwse zalen van Tassenmuseum Hendrikje. 

Bestel Tickets
1.601 beoordelingen
'Excellent!'