PERSBERICHT

Tassenmuseum Hendrikje toont Nederlands label Keecie

Amsterdam, 4 juni 2015 – Van 9 juni t/m 5 juli 2015 toont ontwerpster Klaartje de Hartog werk van haar label Keecie in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. De collectie bestaat uit originele, handgemaakte leren tassen en accessoires met unieke vormen, prints en kleuren. De grootste inspiratiebron voor het werk van De Hartog zijn vintage tassen en portemonnees die te zien zijn in het Tassenmuseum. Tassenmuseum Hendrikje toont regelmatig werk van jonge ontwerpers en trendsetters op het gebied van de tas. Meer informatie over het museum en de expositie is te vinden op www.tassenmuseum.nl.

Typisch Keecie: unieke binnenzijde met zeefdrukprint
Een Keecie-ontwerp is te herkennen aan de unieke vorm en bijzondere kleur. Bovendien heeft elke tas aan de binnenzijde een originele zeefdrukprint in plaats van een klassieke voering. De collectie blijft constant, maar de variatie zit in de kleur. Twee keer per jaar komt het label met een andere kleurstelling. Keecie staat garant voor een hoge kwaliteit. De tassen en accessoires worden gemaakt van Europees rundleer. Daardoor gaan ze lang mee en worden ze in de loop van de jaren mooier. De collectie wordt met de hand gemaakt in een klein en ambachtelijk naaiatelier in Polen. Tijdens de looptijd van de expositie zijn de tassen en accessoires te koop in het Tassenmuseum. Meer informatie is te vinden op www.keecie.nl.

Klaartje de Hartog: drijvende kracht achter Keecie
Klaartje de Hartog studeerde in 2002 in 3D design af aan de Kunstacademie in Utrecht. In 2009 richtte zij het label Keecie op. De Hartog houdt van tekenen. Haar tassen ontstaan dan ook door handmatige schetsen in plaats van ontwerpen met de computer. Ook de collectie van het Tassenmuseum is voor De Hartog een belangrijke inspiratiebron: ‘Het is boeiend te zien welke ontwikkeling de tas heeft doorgemaakt, zowel qua vormgeving als techniek. Het is een plek waar ik nieuwe ideeën opdoe voor mijn tassen.‘ De collectie van Keecie is transparant. Alle producten bestaan uit één kleur leer en hebben een eenvoudige en herkenbare vorm. Ze zijn functioneel en praktisch in gebruik.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heeft een collectie van meer dan 5.000 tassen en vertelt een verhaal over mode, kunst, gewoonten en geschiedenis. Het museum behoort tot de top 10 beste modemusea ter wereld en is in het bezit van historische stukken uit de 15e eeuw tot tijdloze klassiekers van modern design. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, aalmoezentassen, schooltassen, reticules, handtassen, clutches, avondtassen en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het Tassenmuseum is gevestigd in een schitterend grachtenpand met twee 17e eeuwse stijlkamers en een gezellig museumrestaurant waar bezoekers kunnen lunchen, high tea-en of een kopje koffie kunnen drinken.

Noot voor de redactie
_______________________________________________________________________________
Voor meer informatie, interviewverzoeken of het aanvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Mascha Dammers, senior marketeer, Tassenmuseum Hendrikje via +31 (0)20-524 64 52/ pers@tassenmuseum.nl. Voor meer informatie over het museum, zie www.tassenmuseum.nl.

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD