PERSBERICHT

Tassenmuseum Hendrikje ontvangt bijzondere schenking van KARL LAGERFELD

Amsterdam, 21 juli 2015 – KARL LAGERFELD, het gelijknamige merk van mode icoon Karl Lagerfeld, heeft vier tassen aan Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam geschonken. In het grootste Tassenmuseum ter wereld zijn vanaf vandaag drie tassen in verschillende kleuren te zien uit de Spring/Summer collectie 2015 en één tas uit Capsule Fall/Winter collectie 2015. De tas Choupette in Love komt uit de Capsule collectie en is geïnspireerd op de lievelingskat en muze van Karl Lagerfeld. Met haar eigen boek, bediendes en twitter-account, is de kat Choupette een echte beroemdheid. Tassenmuseum Hendrikje heeft de primeur: Choupette in Love ligt namelijk nog niet in de winkel. Tassenmuseum Hendrikje is ma t/m zo geopend, zie www.tassenmuseum.nl.

KARL LAGERFELD Spring/Summer 2015: tassen met een rocky touch
Drie tassen die het museum als schenking kreeg, zijn afkomstig uit de herkenbare Spring/Summer 2015 collectie. De Mini Handbag komt uit de tijdloze K/Kuilted lijn en is uitgevoerd in zacht lamsleer in de kleuren groen, blauw en wit. De Crossbody in geel en de clutch in rood zijn eveneens uitgevoerd in zacht lamsleer. De Quilting is gepersonaliseerd door het initiaal ‘K’ van Karl Lagerfeld. De tassen uit de Spring Summer collectie zijn heel vrouwelijk en klassiek, maar hebben tegelijkertijd een stoere uitstraling door gebruik van de ritsen en de studs op de schakels van de ketting.

KARL LAGERFELD Fall/Winter 2015: In love with Choupette
De minaudière (een doosvormige avondtas) uit de capsule-collectie genaamd Choupette in Love is geïnspireerd op een van de meest beroemde katten ter wereld: de kat van Karl Lagerfeld. Choupette is een essentieel onderdeel geworden van het merk KARL LAGERFELD. Elk seizoen gaat de kat een nieuw avontuur aan en dit seizoen is Choupette verliefd. Choupette in Love is onderdeel van de herfst/winter collectie 2015 en ligt nog niet in de winkel. De minaudière is gemaakt van verschillende lagen kunststof in diverse kleuren.

Modekoning Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld is een wereldberoemde modeontwerper. Hij is een van de meest invloedrijke couturiers van de eind 20e, begin 21e eeuw. Sinds 2006 voert hij zijn eigen label en modehuis. In de jaren ’60 hield hij zich naast couture ook bezig met prêt-à-porter collecties. KARL LAGERFELD is beschikbaar in de winkel van het modehuis in de 9 straatjes in Amsterdam (Hartenstraat 16).

Modehuis KARL LAGERFELD
Karl Lagerfeld staat wereldwijd bekend om zijn ambitie en gewaagde gevoel voor stijl. Karl Lagerfeld drukt zijn esthetische stempel op het iconische, gelijknamige modehuis door de creatieve en toegankelijke collectie met luxe kleding en accessoires zoals tassen, horloges en brillen. Ook lanceert het bedrijf in het voorjaar van 2016 een kindercollectie. Het merk KARL LAGERFELD integreert design met een innovatief digitale strategie en een 360 graden visie. Dit komt tot uiting in een uitgebreid netwerk van winkels en verkooplocaties. Het hoofdkantoor van KARL LAGERFELD bevindt zich in Parijs.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heeft een collectie van meer dan 5.000 tassen en vertelt een verhaal over mode, kunst, gewoonten en geschiedenis. Het museum behoort tot de top 10 beste modemusea ter wereld en is in het bezit van historische stukken uit de 15e eeuw tot tijdloze klassiekers van modern design. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, aalmoezentassen, schooltassen, reticules, handtassen, clutches, avondtassen en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het Tassenmuseum is gevestigd in een schitterend grachtenpand met twee 17e eeuwse stijlkamers en een gezellig museumrestaurant waar bezoekers kunnen lunchen, high tea-en of een kopje koffie kunnen drinken.

Noot voor de redactie
_______________________________________________________________________________
Voor meer informatie, interviewverzoeken of het aanvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met directeur Sigrid Ivo via (020) -524 64 52 en (06) 51 92 23 96. Voor meer informatie over het museum, zie www.tassenmuseum.nl.

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD