PERSBERICHT

Tassenmuseum Hendrikje in top 10 ‘beste onbekende musea in Europa’ van The Guardian

Amsterdam, 1 juni 2015 – Afgelopen week plaatste het toonaangevende Britse dagblad The Guardian het Tassenmuseum in de top 10 van ‘best museums in Europe that you’ve probably never heard of’. The Gardian geeft een overzicht van de beste onontdekte musea in Europa als alternatief voor de grote, bekende musea. Tassenmuseum Hendrikje deelt deze eer met onder andere het Musée Zadkine (Parijs), het CaixaForum (Madrid) en het Vasarely Múzeum (Budapest). Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam toont de historie van de tas in de westerse cultuur van de middeleeuwen tot heden. Informatie over het Tassenmuseum is te vinden op www.tassenmuseum.nl.

Beste onbekende musea
Tassenmuseum Hendrikje is het enige Nederlandse museum dat is opgenomen in de lijst. The Guardian wijst toeristen op kleinere en onbekende musea in Europa die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Het dagblad verwijst in het artikel naar bijzondere tassen die de collectie bevat, zoals een 16e eeuwse geiten leren tas en de Gucci tas met een handvat van bamboe uit 1970. Ook is het dagblad enthousiast over de Fashion high-tea. Een high tea geïnspireerd op de mooiste tassen van het museum, zoals de Chanel 2.55 en Moschino´s Let them eat cake. Deze high tea is te reserveren via de museumwebsite.

Andere vermeldingen
Het is niet de eerste keer dat het museum een vermelding krijgt in een ranglijst. Het afgelopen jaar werd het Tassenmuseum opgenomen in de top 10 ‘World’s Best Fashion Museums’ door de Amerikaanse reiswebsite Fodor’s Travel. Het museum werd in 2014, vanwege het brede assortiment van tassen en accessoires van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers, door Het Parool verkozen tot beste van Amsterdam. Prettig als je van een rustige museumbezoeker verandert in een hebberige tassenfanaat. Bezoekers vinden het museum boeiend, deskundig en verrassend, zo blijkt uit het MuseumMonitor 2014.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heeft een collectie van meer dan 5.000 tassen en vertelt een verhaal over mode, kunst, gewoonten en geschiedenis. Het museum behoort tot de top 10 beste modemusea ter wereld en is in het bezit van historische stukken uit de 15e eeuw tot tijdloze klassiekers van modern design. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, aalmoezentassen, schooltassen, reticules, handtassen, clutches, avondtassen en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het Tassenmuseum is gevestigd in een schitterend grachtenpand met twee 17e eeuwse stijlkamers en een gezellig museumrestaurant waar bezoekers kunnen lunchen, high tea-en of een kopje koffie kunnen drinken.

Noot voor de redactie
————————————————————————————————————–
Voor meer informatie, interviewverzoeken of het aanvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Mascha Dammers, senior marketeer, Tassenmuseum Hendrikje via +31 (0)20-524 64 52/ pers@tassenmuseum.nl. Voor meer informatie over het museum, zie www.tassenmuseum.nl.