Ralph Dassen aangetrokken als zakelijk directeur

Ralph Dassen is vanaf 1 juni aangetrokken als zakelijk directeur bij Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van het museum zoals de horeca, sales en marketing, de financiën en de bedrijfsvoering. Sigrid Ivo, kunsthistorica en dochter van de oprichters van het museum, richt zich als artistiek directeur op de artistiek-inhoudelijke strategie van het museum. Door deze splitsing kan zij zich volledig richten op het ontwikkelen van tentoonstellingen, exposities en fondswerving. Met deze nieuwe directiesamenstelling heeft het Tassenmuseum de capaciteit om een groei in bezoekersaantallen door te maken.

De afgelopen zes jaar was Ralph Dassen zakelijk directeur bij Da Portare Via in Amsterdam, waar hij de restaurantketen van twee naar acht zaken wist uit te breiden. Zijn commerciële achtergrond was een doorslaggevende reden voor zijn aanstelling.  ‘Het Tassenmuseum in Amsterdam staat in de top 10 van beste modemusea ter wereld. Ondanks deze fantastische plaats is het mijn ambitie om het Tassenmuseum nationaal en internationaal nog prominenter op de kaart te zetten en nog meer bezoekers aan te trekken.’ Ik zie het als een voorrecht om als zakelijk directeur aan de slag te gaan bij zo’n mooi museum!’