Ontwerpwedstrijd – Design a Royal Bag

De Joke Veeze Foundation organiseert in samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje een internationale wedstrijd voor jonge ontwerpers rondom het thema ‘Royal Bags’. Tassenmuseum Hendrikje opent in oktober 2016 een bijzondere expositie: Royal Bags, waarbij tassen van de Europese koningshuizen te zien zijn. De Joke Veeze Foundation vindt dit een uitgelezen moment om de Joke Veeze Award dit jaar beschikbaar te stellen voor een spectaculair tasontwerp. Joke Veeze was een fervent tassenliefhebber. De hoofdprijs bedraagt € 5.000,- . Daarnaast is er een publieksprijs van € 2.000,-. De deadline voor het indienen van een ontwerp is 28 augustus 2016.

Thema ontwerpwedstrijd
Het thema van de ontwerpwedstrijd sluit aan bij de jubileumtentoonstelling van het Tassenmuseum: Royal Bags. De wedstrijd is gericht op nieuw ontwerptalent, zoals studenten aan (kunst)academies en recent (2-3 jaar) afgestudeerden. Het is bedoeld voor mensen die op professionele wijze met mode en vormgeving actief zijn. Ook studenten van academies uit andere Europese landen zijn uitgenodigd om mee te doen.

Expositie in Tassenmuseum Hendrikje
Tegelijkertijd met de tentoonstelling Royal Bags is er in Tassenmuseum Hendrikje een aparte expositie met de meest interessante ontwerpen van deze wedstrijd. Uit deze selectie kan het publiek aangeven wat zijn favoriet is. De twee prijswinnaars zullen in de vaste collectie van het museum worden opgenomen.

Criteria ontwerp
Voor het ontwerp gelden de volgende criteria:
◾Het ontwerp is vernieuwend en innovatief
◾Het ontwerp is functioneel en draagbaar
◾Het ontwerp is ambachtelijk
◾Het ontwerp is trendsettend, de nieuwe ‘must have’
◾Het ontwerp oogt koninklijk, desnoods met een knipoog
◾De materiaalkeuze voor de tas is vrij
◾De inzending moet worden voorzien van een motivatie van maximaal 300 woorden, eventueel aangevuld met ontwerpschetsen/materiaalstalen en een cv.

De jury bestaat uit:
◾Sigrid Ivo, directeur Tassenmuseum Hendrikje, voorzitter van de jury
◾Frans Ankoné, stylist
◾Martijn Nekoui, oprichter en creatief directeur MOAM Amsterdam
◾Cor Schrama, voorzitter Joke Veeze Foundation

Inzenden van het ontwerp
Inschrijving voor de wedstrijd? Stuur dan een e-mail met je motivatie en CV naar jokeveezefoundation@gmail.com. Daar staat ook een verdere toelichting op de procedure en het e-mail adres voor het inzenden van de motivatie en het cv van de deelnemer. De uiterlijke inzendtermijn is vrijdag 29 september 2016. Het uitgevoerde tasontwerp kan opgestuurd worden naar:

Tassenmuseum Hendrikje
t.a.v. drs. S. Ivo, Herengracht 573
1017 CD Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op website van de Joke Veeze Foundation.