Mondriaan Fonds steunt tentoonstelling It’s a Men’s World

Mondriaan Fonds steunt tentoonstelling It's a Men's Wolrd | Tassenmuseum Hendrikje

Het Mondriaan Fonds heeft een bijdrage aan Tassenmuseum Hendrikje toegezegd van €10.000,- en steunt hiermee de nieuwe tentoonstelling It’s a Men’s World.

In de tentoonstelling It’s a Men’s World ontdekt de bezoeker dat mannentassen en -beurzen vroeger net zo normaal waren als nu. Totdat herenkleding in de zeventiende eeuw (binnen)zakken kreeg. Vanaf dat moment waren tassen voor mannen niet meer noodzakelijk. Dankzij de komst van laptops en tablets, heeft de mannentas een indrukwekkende comeback gemaakt.  Als rode draad door de tentoonstelling loopt het thema Fashion or Function? In welke gevallen kiest een man voor een tas en wanneer heeft hij genoeg aan zijn broekzak?

“De commissie waardeert in de tentoonstelling de invalshoek van de rol van ‘functie’ en ‘fashion’ in de ontwikkeling van de mannentas. De koppeling van erfgoed aan genderthematiek sluit bovendien goed aan bij de actualiteit.”

– Commissie Mondriaan Fonds

It’s a Men’s World is van 11 maart tot en met 27 augustus te zien in Tassenmuseum Hendrikje. Kom langs of bestel je tickets online.

Over het Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het bevordert bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van beeldend kunstenaars, bemiddelaars (curatoren en critici), musea en andere erfgoedinstellingen, presentatie-instellingen, archieven, galeries en opdrachtgevers. Alle bijdragen hebben tot doel het stimuleren van de productie en de presentatie van relevante beeldende kunst en erfgoed uit Nederland in binnen- en buitenland op die plekken waar de markt dit (nog) niet doet.