Launer tas komt aan bij Tassenmuseum Hendrikje

12 oktober 2016 – Op donderdag 13 december heeft het Tassenmuseum Hendrikje een bijzondere tas van het merk Launer in ontvangst mogen nemen. Het merk Launer is bekend als hofleverancier voor de Britse koninklijke familie en Koningin Elizabeth. De rode Launer tas zal te zien zijn in tentoonstelling Royal Bags, die tot en met 26 februari in het Tassenmuseum in Amsterdam te zien is. De tentoonstelling Royal Bags opende op 8 oktober en heeft sinds de opening al ruime nationale en internationale aandacht ontvangen.

Launer
Het merk Launer werd opgericht rond 1941. Alle tassen van Launer zijn handgemaakt en worden op een traditionele wijze vervaardigd in een monumentaal pand in de Midlands in het Verenigd Koninkrijk. De tassen zijn te herkennen aan de hoge kwaliteit leer, de precieze afwerking en het vakmanschap van de ervaren tassenontwerpers. In 1968 werd Launer hofleverancier van de Britse Koningin Elizabeth II, waardoor Launer veel internationale aandacht ontving. Sindsdien dragen beroemdheden en politieke leiders tassen van het merk Launer, zoals de hertogin van Cornwall, Margaret Thatcher, de Japanse kroonprinses Masako, maar ook actrices Judi Dench en Dame Maggie Smith.
Queen Elizabeth & de Koninklijke tas in functie
De Britse vorstin draagt veelal tassen van zakelijke merken en heeft een voorliefde voor eenvoudige ontwerpen. Een opvallend aspect is dat de tassen van de koningin qua kleur en ontwerp altijd passen bij de rest van haar outfit. Koningin Elizabeth gebruikt haar tas tijdens diners en openbare gelegenheden ook als communicatiemiddel. Wanneer zij haar tas op tafel zet is het tijd om te vertrekken en wanneer haar tas op de vloer staat, is dat een teken voor haar hofdame dat ze is uitgepraat met haar gesprekspartner. Tijdens diners gebruikt de vorstin een tassenhanger, waarmee zij haar tas aan de tafel kan hangen, zodat haar tas niet vies wordt.