Tassenmuseum Hendrikje promoot hedendaagse Nederlandse ontwerpers zoals Bylin, Hester van Eeghen, Vlieger & Vandam, Wim Mutsaers, Fab en Omar Munie en buitenlandse tassenontwerpers zoals Lulu Guinness, Kotur, Gabriela Ingram, Rocio, Alex Schrijvers en Gabriela Fiori door exposities en verkoop in de museumwinkel. De Nederlandse tassenontwerpster Hester van Eeghen vormt onderdeel van de bekende Dutch Design groep. Dutch Design heeft een ontwerpesthetiek die eigen is aan Nederlandse designers: minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met een gevoel voor humor. Hester van Eeghen wordt beïnvloed door architectuur. Zij maakt tassen met geometrische vormen, in combinatie met gewaagde kleurcombinaties. Het ontwerpduo Vlieger en Vandam ontwerpen modebewuste maar zeer originele ontwerpen. De serie ‘Guardian Angel’ combineert wrange humor – een pistool in reliëf als decoratie op de tas – met mode en strakke vormgeving. Bij de hedendaagse tassenontwerpers zien we een hernieuwde interesse in ambachtelijke materialen, maar men experimenteert ook met nieuwe materialen en technieken als laseren en 3D-printing.