PERSBERICHT

Gabriella Ingram’s ‘Wunderkammer’ in Tassenmuseum Hendrikje

Amsterdam, 25 juni 2015 – De Britse ontwerpster Gabriella Ingram toont van 7 juli t/m 6 september tassen uit haar nieuwe collecties WKM5 en RBR7 in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. De collecties zijn gebaseerd op het thema ‘Wunderkammer’, een curiositeitenkabinet. Beelden van een ondoordringbare jungle, onpeilbare oceanen en onderwaterwezens komen in haar ontwerpen tot leven. Ingram experimenteert met zowel moderne materialen als ambachtelijke en nieuwe technieken. Tassenmuseum Hendrikje toont regelmatig werk van hedendaagse ontwerpers en trendsetters op het gebied van de tas. Meer informatie over het museum en de expositie is te vinden op www.tassenmuseum.nl.

Bizarre clutches en handtassen
De WKM5 is een serie van handgemaakte clutches met bizarre en opvallende vormen in acryl, brons en (nikkel) zilver. Het geeft een hedendaagse visie op de objecten uit een 18e eeuws curiositeitenkabinet. Gabriella Ingram maakt zowel gebruik van de nieuwe techniek 3D scannen als van de eeuwenoude techniek etsen. De RBR7 collectie is gebaseerd op de onderwaterwereld. Elementen als schelpen en onderwater wezens zijn verwerkt in tassen van siliconen rubber. Clutches en tassen uit beide collecties zijn tijdens de looptijd van de expositie te koop in de museumwinkel.

Gabriella Ingram
Gabriella Ingram volgde een opleiding tot theaterontwerper aan de Wimbledon School of Art in London. Na haar afstuderen ontwierp ze voor uiteenlopende projecten, zoals TV commercials, popvideo’s, barok, renaissance dansvoorstellingen en de opera. Ingram werkte voor producties in haar thuisbasis London en voor theaters in New York en Athene. Haar eerste stap in de modewereld zette Ingram met het ontwerpen van bustiers, die onder meer te zien waren in het Britse blad Vogue. In 2009 maakte zij haar eerste tassen.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heeft een collectie van meer dan 5.000 tassen en vertelt een verhaal over mode, kunst, gewoonten en geschiedenis. Het museum behoort tot de top 10 beste modemusea ter wereld en is in het bezit van historische stukken uit de 15e eeuw tot tijdloze klassiekers van modern design. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, aalmoezentassen, schooltassen, reticules, handtassen, clutches, avondtassen en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het Tassenmuseum is gevestigd in een schitterend grachtenpand met twee 17e eeuwse stijlkamers en een gezellig museumrestaurant waar bezoekers kunnen lunchen, high tea-en of een kopje koffie kunnen drinken.

Noot voor de redactie
_______________________________________________________________________________
Voor meer informatie, interviewverzoeken of het aanvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Mascha Dammers, senior marketeer, Tassenmuseum Hendrikje via +31 (0)20-524 64 52/ (06) 44 39 62 46 pers@tassenmuseum.nl. Voor meer informatie over het museum, zie www.tassenmuseum.nl.

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD