Tas “Kabuto”, satijn met metalen decoratie, Stella McCartney, Groot-Brittannië, 2004

schoudertas-leer-Stella-McCartney-Tassenmuseum

Stella McCartney studeerde in 1995 af aan de modeacademie Central Saint Martins College in Londen. In 1997 werd ze creatief directeur van Chloë in Parijs. Ze lanceerde in 2001 in samenwerking met de Gucci Group haar eigen label. Haar tassen zijn opvallend door toepassing van ambachtelijke technieken. Stella McCartney werkt in principe niet met leer en bont want ze is vegetariër, maar wel met katoen, wol en kunststoffen die ze op een ongebruikelijke wijze combineert.

10 redenen om Tassenmuseum Hendrikje te bezoeken

1. Een unieke collectie van meer dan 5000 tassen (vanaf <1600 t/m nu)

2. Uitgeroepen tot de top 10 beste modemusea ter wereld

3. Perfecte kans een grachtenpand van binnen te zien

4. Je waant je meteen in andere tijden door de 17e eeuwse stijlkamers

5. Unieke locatie voor een high tea of stijlkamer lunch

6. Kans om de Versace tas van Madonna in het echt te bewonderen

7. Verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam (2014)

8. Bijzondere en intieme locatie voor een huwelijk, vergadering, borrel of diner

9. Nergens anders zoveel te proeven van de geschiedenis aan de tas

10. Bijzonder museumrestaurant met topproducten en uitzicht op de schitterende stadstuin

JA IK KOM

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD