Schoudertas, Ira Salles, Brazilië, 2009

schoudertas-Ira Salles-Brazilie-2009-Tassenmuseum

Ira Salles is een Braziliaanse ontwerpster die bekend staat om haar gebruik van oude technieken gecombineerd met een moderne twist. Ze studeerde af aan de befaamde ‘Parsons The New School for Design’ in New York, waar onder andere Marc Jacobs, Donna Karan en Calvin Klein afstudeerden. In 2011 werd deze tas van haar tentoongesteld in de tentoonstelling ‘Hoezo Tuttig?’. Naast tassen ontwerpt Ira Salles ook schoenen en modeaccessoires van bijzondere materialen.

10 redenen om Tassenmuseum Hendrikje te bezoeken

1. Een unieke collectie van meer dan 5000 tassen (vanaf <1600 t/m nu)

2. Uitgeroepen tot de top 10 beste modemusea ter wereld

3. Perfecte kans een grachtenpand van binnen te zien

4. Je waant je meteen in andere tijden door de 17e eeuwse stijlkamers

5. Unieke locatie voor een high tea of stijlkamer lunch

6. Kans om de Versace tas van Madonna in het echt te bewonderen

7. Verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam (2014)

8. Bijzondere en intieme locatie voor een huwelijk, vergadering, borrel of diner

9. Nergens anders zoveel te proeven van de geschiedenis aan de tas

10. Bijzonder museumrestaurant met topproducten en uitzicht op de schitterende stadstuin

JA IK KOM

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD