Leren handtas “Monocle”, Hester van Eeghen, Nederland, 2009

handtas-Monocle-HestervanEeghen-Nederland-Tassenmuseum

Hester van Eeghen (Amsterdam 1958) is een bekende Nederlandse tassenontwerpster wiens ontwerpen tot Dutch Design behoren. Zij heeft een nationale en internationale reputatie opgebouwd als ontwerper van leren tassen, kleine lederwaren en sinds 2000 ook van schoenen. Geometrische vormen, contrasterende kleurencombinaties en een knipoog naar verborgen details en speciale effecten karakteriseren de ontwerpen van Hester van Eeghen. Haar fascinatie voor geometrische vormen komt voort uit haar interesse voor de architectuur en de Japanse vouwkunst. Wiener Werkstätte en Bauhaus bepalen haar liefde voor verhoudingen en kleurengamma’s. Haar bezetenheid voor kleur is zo groot dat ze nu met 250 kleuren en 20 soorten leer werkt. Haar collectie wordt in kleine series in Italië gemaakt waarbij het handwerk en de mooie leersoorten borg staan voor producten van hoge kwaliteit.

10 redenen om Tassenmuseum Hendrikje te bezoeken

1. Een unieke collectie van meer dan 5000 tassen (vanaf <1600 t/m nu)

2. Uitgeroepen tot de top 10 beste modemusea ter wereld

3. Perfecte kans een grachtenpand van binnen te zien

4. Je waant je meteen in andere tijden door de 17e eeuwse stijlkamers

5. Unieke locatie voor een high tea of stijlkamer lunch

6. Kans om de Versace tas van Madonna in het echt te bewonderen

7. Verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam (2014)

8. Bijzondere en intieme locatie voor een huwelijk, vergadering, borrel of diner

9. Nergens anders zoveel te proeven van de geschiedenis aan de tas

10. Bijzonder museumrestaurant met topproducten en uitzicht op de schitterende stadstuin

JA IK KOM

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD