Leren clutch-schoudertas, Omar Munie, Nederland, 2010. Schenking Omar Munie.

schoudertas-Omar-Munie-Tassenmuseum

Omar Munie is een getalenteerde Nederlandse designer van Somalische afkomst. Met zijn label – Omar Munie Clothing Company – maakt hij momenteel vooral tassen voor het hogere marktsegment. Omar Munie timmert al een enige jaren aan de Nederlandse modeweg en heeft daar inmiddels al een grote naamsbekendheid opgebouwd. Zijn tassen worden per ontwerp in kleine oplages van maximaal 25 stuks handgemaakt vervaardigd en zijn daarmee allemaal uniek. Zijn tassen al door veel celebrities gedragen, waaronder Hillary Clinton, Jane Fonda, Yfke Sturm, Jessica Mendels, Leontien van Moorsel, Edsilia Rombley, Caroline Tensen, Kim Feenstra, Inge de Bruijn, Quinty Trustfull, Jeroen Pauw, Hint Laroussi, Paul Witteman en Fatima Moreira de Melo.

10 redenen om Tassenmuseum Hendrikje te bezoeken

1. Een unieke collectie van meer dan 5000 tassen (vanaf <1600 t/m nu)

2. Uitgeroepen tot de top 10 beste modemusea ter wereld

3. Perfecte kans een grachtenpand van binnen te zien

4. Je waant je meteen in andere tijden door de 17e eeuwse stijlkamers

5. Unieke locatie voor een high tea of stijlkamer lunch

6. Kans om de Versace tas van Madonna in het echt te bewonderen

7. Verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam (2014)

8. Bijzondere en intieme locatie voor een huwelijk, vergadering, borrel of diner

9. Nergens anders zoveel te proeven van de geschiedenis aan de tas

10. Bijzonder museumrestaurant met topproducten en uitzicht op de schitterende stadstuin

JA IK KOM

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD