Handtas “New Tara Swirl”, leer, Paul Smith, Groot-Brittannië, 2008

handtas-schoenen-PaulSmith-Engeland-Tassenmuseum

Paul Smith (1946) is een Engelse modeontwerper met een grote staat van dienst in de internationale mode, die bekend staat om zijn typisch Britse stijl met een knipoog naar excentriciteit. Paul Smith richtte zijn modehuis op in 1976. Intussen ontwerpt hij zo ongeveer alles, niet alleen heren- en dameskleding, maar ook kinderkleding, accessoires, schoenen, parfums, brillen en zelfs porselein en tapijten. Hij haalt zijn inspiratie uit alles om hem heen: popcultuur, rock, punk, vintage kleding en motieven, kunst- en kostuumgeschiedenis, allemaal gepresenteerd met een grote liefde voor kleur en een humorvolle knipoog. Paul Smith, die zelf zegt: ‘I like to give classics just a litte kick’, grijpt met de New Tara Swirl zonder gêne terug op de iconische tassen uit de zestiger jaren.

10 redenen om Tassenmuseum Hendrikje te bezoeken

1. Een unieke collectie van meer dan 5000 tassen (vanaf <1600 t/m nu)

2. Uitgeroepen tot de top 10 beste modemusea ter wereld

3. Perfecte kans een grachtenpand van binnen te zien

4. Je waant je meteen in andere tijden door de 17e eeuwse stijlkamers

5. Unieke locatie voor een high tea of stijlkamer lunch

6. Kans om de Versace tas van Madonna in het echt te bewonderen

7. Verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam (2014)

8. Bijzondere en intieme locatie voor een huwelijk, vergadering, borrel of diner

9. Nergens anders zoveel te proeven van de geschiedenis aan de tas

10. Bijzonder museumrestaurant met topproducten en uitzicht op de schitterende stadstuin

JA IK KOM

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD