Handtas, lakleer met goudkleurige ring als handgreep, Dior, Frankrijk

Dior-handtas-lakleer-messing-Tassenmuseum

Christian Dior (1905 – 1957) was een beroemde en invloedrijke Frans modeontwerper. Het modehuis Dior staat nog steeds voor elegantie, stijl en vrouwelijkheid. Met de lancering van zijn eerste collectie voor de lente-zomer 1947, die al snel bekend stond als de ‘New Look’, met uiterst smalle tailles en uitlopende rokken, werd hij bekend. Christian Dior’s belangrijkste doel was ervoor te zorgen dat vrouwen er verleidelijke en mooi uitzagen.  De huidige Artistiek Directeur van modemerk Dior is de Belgische modeontwerper Raf Simons.

10 redenen om Tassenmuseum Hendrikje te bezoeken

1. Een unieke collectie van meer dan 5000 tassen (vanaf <1600 t/m nu)

2. Uitgeroepen tot de top 10 beste modemusea ter wereld

3. Perfecte kans een grachtenpand van binnen te zien

4. Je waant je meteen in andere tijden door de 17e eeuwse stijlkamers

5. Unieke locatie voor een high tea of stijlkamer lunch

6. Kans om de Versace tas van Madonna in het echt te bewonderen

7. Verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam (2014)

8. Bijzondere en intieme locatie voor een huwelijk, vergadering, borrel of diner

9. Nergens anders zoveel te proeven van de geschiedenis aan de tas

10. Bijzonder museumrestaurant met topproducten en uitzicht op de schitterende stadstuin

JA IK KOM

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD