Clutch “Le 69”, aluminium en leer, Paco Rabanne, Frankrijk, 2014

clutch-Paco-Rabanne-Tassenmuseum

Paco Rabanne’s metalen schoudertas Le 69 uit 1969 is geïnspireerd op de maliëntassen van de jaren ’20. Tevens was het een reactie op Coco Chanel’s 2.55, waarbij enfant terrible Rabanne de gouden ketting van de Chanel verving door een toilettrekkoord. Maar het is ook een heel contemporaine tas. Het futuristische metaalgebruik verwees naar de heersende preoccupatie met de ruimte als gevolg de eerste maanlanding in dat jaar. De beweeglijkheid en het glimmende effect van de overlappende aluminiumplaatjes is precies dezelfde als die van de dure maliëntas en Le 69 kreeg zo al snel de status van moderne glamour. Sinds 2011 brengt Paco Rabanne weer variaties van de tas uit 1969 op de markt, in neonkleuren, in nieuwe materialen als leer en in nieuwe vormen als de clutch.

10 redenen om Tassenmuseum Hendrikje te bezoeken

1. Een unieke collectie van meer dan 5000 tassen (vanaf <1600 t/m nu)

2. Uitgeroepen tot de top 10 beste modemusea ter wereld

3. Perfecte kans een grachtenpand van binnen te zien

4. Je waant je meteen in andere tijden door de 17e eeuwse stijlkamers

5. Unieke locatie voor een high tea of stijlkamer lunch

6. Kans om de Versace tas van Madonna in het echt te bewonderen

7. Verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam (2014)

8. Bijzondere en intieme locatie voor een huwelijk, vergadering, borrel of diner

9. Nergens anders zoveel te proeven van de geschiedenis aan de tas

10. Bijzonder museumrestaurant met topproducten en uitzicht op de schitterende stadstuin

JA IK KOM

• Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

HET MUSEUM IN BEELD