Bijzondere handtassen Tassenmuseum in tentoonstelling Modemuze@OBA

Liefhebbers van fashion, kostuums en accessoires opgelet: van 17 maart tot en met 02 juli 2017 is Modemuze te gast in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).  In de tentoonstelling Modemuze@OBA kunnen bezoekers en liefhebbers kennis maken met de rijkdom van mode, kostuum en accessoires die zich in 12 Nederlandse museale collecties bevinden. Van historische kleding tot hedendaagse outfits van jonge ontwerpers, het is allemaal te bewonderen.

Speciaal voor de gelegenheid selecteerde Tassenmuseum Hendrikje ruim 20 bijzondere tassen die gedurende de tentoonstelling te zien zijn.

Over Modemuze
ModeMuze presenteert, ontsluit, onderzoekt en verzamelt de geschiedenis van mode & kostuums in Nederland. Het platform Modemuze verbindt en presenteert in totaal twaalf Nederlandse museale mode- en kostuumverzamelingen online. De duizenden kledingstukken en accessoires in musea vertellen verhalen over makers en dragers, over ontmoetingen en veranderingen in smaak, over verbeelding en identiteit. Deze collecties zijn echter vanwege de kwetsbaarheid van textiel niet permanent voor het publiek zichtbaar. Via www.modemuze.nl is het mogelijk om 24/7 te dwalen, te ontdekken, te delen en te verwonderen. De kleren en accessoires vertegenwoordigen samen bijna vier eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis beginnend bij de 17de eeuw en eindigend vandaag. Modemuze verbindt en presenteert deze collecties als een bron van inspiratie voor een breed publiek van modeprofessionals, geïnteresseerden en fashionsta’s.

Modemuze is een initiatief van het Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht, Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Paleis het Loo en het Rijksmuseum Amsterdam. Nieuwe partners die zich hebben aangesloten zijn: Tassenmuseum Hendrikje, Textielmuseum Tilburg, het Nationaal Museum van Wereldculturen, Nederlands Openluchtmuseum en de Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA.